Muzica oferă un suflet universului, aripi minții, zbor imaginației și viață oricui” - Platon.

Vă invităm să descoperim împreună frumoasa lume a muzicii alături de invitații noștri, Florina și Florin Mariș Hinsu, un cuplu de excepție, vocile lor atrăgând atenția prin paleta repertorială extinsă, dar și prin profunzimea interpretării, combinată cu o prezență scenica plină de eleganță, rafinament și forță dramatică.


FLORINA MARIȘ HINSU


Soprana dramatică Florina Mariș Hinsu este considerată în prezent una dintre cele mai promițătoare artiste lirice din panorama operistică națională. Născută în Oradea, dobândește primele cunoștințe de specialitate la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, la clasa profesorului Alexandru Fărcaş.

Debutul scenic are loc la Opera Națională Română din Cluj-Napoca din anul doi al studenției impunându-se astfel în viața muzicală națională și colaborând cu distinși reprezentanți ai artei lirice. După terminarea studiilor este angajată solistă la Opera de Stat din Viena, unde se remarcă prin calitatea și flexibilitatea vocală. Caracteristicile vocale aparte îi dau posibilitatea să abordeze un vast repertoriu verdian, puccinian și wagnerian.

Are în repertoriu rolurile de protagonistă din operele: Iphigenie en Aulide (Reine Clytemnestre), Le nozze di Figaro( Contessa Almaviva), Aida, Rusticana , Tosca, Suor Angelica colaborand cu importanți dirijori și regizori de operă. În paralel desfașoară o importantă activitate concertistică susținând numeroase recitaluri internaționale.

Anul 2013 aduce o mare schimbare în cariera sopranei, atunci având loc întâlnirea cu celebra soprană Virginia Zeani, care îi devine mentor, sub supravegherea căreia își desăvârsește arta vocală.

FLORIN MARIȘ HINSU


Născut la Cluj-Napoca, baritonul Florin Mariș Hinsu este atras din copilărie de muzica tradițională, primele lectii de canto luându-le la Școala de Arte, iar apoi la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, la clasa profesorului Alexandru Fărcaş. Sensibilitatea rafinată a expresiei, simțul poetic dezvoltat, îl apropie de lumea liedului românesc și romantic, fiind un excelent interpret de gen.

Debutul scenic are loc la Opera Națională Română din Cluj-Napoca cu rolul Figaro din Le nozze di Figaro, după care efectuează o serie de concerte și recitaluri având un repertoriu bogat și complex mergând de la opera romantică italiană și ajungând la repertoriul verist italian, la cel francez sau german. Dublat de calitățile vocale remarcabile, interpretează cu mare arta și sensibilitate muzică tradițională românească deținand o importantă discografie.

În prezent își desăvârsește repertoriul cu maestra Virginia Zeani, marea diva a operei internaționale, care îl recomandă ca o voce de bariton dramatic, de o culoare pătrunzatoare și expresivă în repertoriul verdian și verist.


LAZĂR VALENTIN


Pianist, compozitor, dirijor, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca, specializările Compoziție muzicală, profesor de pian și dirijat orchestră.

În calitate de interpret a avut numeroase apariții scenice atât în tară cât și peste hotare. Este laureat al mai multor concursuri de interpretare și creație muzicală, naționale și internaționale.

Împreună cu Filomena Giordano (vioară) interpretează într-un mod inedit la serile de Café-Concert cele mai celebre piese.






LAVINIA DRAGOȘ


Născută în Satu Mare, a început să studieze pianul de la vârsta de 6 ani cu doamna Annamaria Manfredi. A urmat apoi cursurile Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca la clasa prof. univ. Adriana Bera obţinând diploma de licenţa şi masterat în interpretare muzicală.
De la vârsta de 13 ani concertează adesea alături de orchestra „Dinu Lipatti” din Satu-Mare şi orchestra „Transilvania” din Cluj Napoca sub bagheta maeştrilor Alexandru Munteanu, Franz Lamprecht, Gheoghe Costin, Alexandru Lăscaie, Shinya Ozaki, Arthur Arnold, Gh.V. Dumănescu, Ștefan Novak. Laureată la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de pian şi muzică de cameră printre care Festivalul Mozart (Cluj Napoca), Jugend musiziert (Budapesta şi Oslo), Lavinia participă la cursurile de măiestrie a unor pianişti şi profesori renumiţi precum Boris Berezovski, Robert Levin, Erik Tawastjerna, Cordelia Höffer, Mihaly Duffek.

În 2006 se stabileşte în Franţa și o întâlneşte pianista Elizabeth Sombart şi dirijorul Jordi Mora (discipoli ai maestrului Sergiu Celibidache), alături de care descoperă şi aprofundează fenomenologia muzicală în cadrul Fundației Resonnance. În 2009 participă la turneul aniversar al Fundaţiei în Elveția, Spania şi Liban concertând alături de Orchestra de camera Vic dirijată de Jordi Mora şi Orchestra naţională din Liban dirijată de Walid Moussallem.

Întoarsă în țară, înființează în 2013 Resonnance România, filială a Fundației internaționale Resonnance prezentă acum în 7 țări (Elveția, Franța, Spania, Italia, Belgia, Liban și Romania) urmărind:
- difuzarea muzicii clasice prin organizarea concertelor de caritate pentru „a duce muzica în locurile unde ea nu ajunge” (spitale, cămine de bătrâni, orfelinate etc.)
- promovarea și susținerea tinerilor pianiști de excepție.







Lotus Therm SPA & Luxury Resort

"Relaxarea și refacerea sunt duse la perfecțiune în unicul complex termal de 5 stele din România. Fiecare element este special conceput pentru a-ți aminti în fiecare clipă că, pentru noi, tu ești un client valoros. Confort absolut, într-o ambianță luxuriantă. Strălucire, eleganță pură, relaxare care se transformă în refacere, împrospătare și întinerire.

Aceasta este promisiunea Lotus Therm Spa & Luxury Resort!"

SAL SOL

Contact

Tel: +40 359 414 434
Mob: +40 770 225 331
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Str. Victoria nr. 20 Băile Felix
417500, Bihor, România, UE